Publikationer

Norden och migrationen (Referat skrivet till samt presenterat under det 41 Nordiska juristmötet i Helsingfors, 24-25 augusti 2017)
I denna text belyses översiktligt de nordiska staternas möjlighet att reglera invandring. Fokus ligger dock på innebörden av intresset av reglerad invandring – främst skillnaden på politiska och rättsliga intressen.

Vilka rättigheter har barn som är EU-medborgare och lever i utsatthet i Sverige? – En rättsvetenskaplig undersökning av minderåriga unionsmedborgares rätt till utbildning, hälso- och sjukvård samt socialt stöd och skydd (sept 2015). Rapporten är skriven tillsammans med Anna Bergmark,jur kand, Pernilla Leviner, docent i offentlig rätt och Wiweka Warnling-Nerep, professor i offentlig rätt. Rapporten är publicerad av UNICEF Sverige.

Europadomstolen och barnets bästa (maj 2015, Peer review-granskad artikel) 
I artikeln diskuteras om vikten och innebörden av principen av barnets bästa påverkas av inom vilken måltyp principen hanteras. Artikeln baseras på en studie av 57 rättsfall från Europadomstolen. Studien visar på att det finns intressanta skillnader i Europadomstolens syn på barnets bästa. Något som i förlängningen innebär att principen inte ges den hållfasthet den borde. Artikeln är publicerad i Förvaltningsrättslig tidskrift, nr 2 2015.

Styrkt identitet – när identitetskontroll ställs mot rätten till familjeåterförening (mars 2012, Examensarbete)
Det här är mitt examensarbete. Uppsatsen diskuterar den problematik som uppstår när det allmännas intresse av en hård identitetskontroll står emot den enskilda individens rätt till sin familj. Särskilt belyses, diskuteras och problematiseras beviskravet ”styrkt identitet”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s